Dostava in stroški dostave

Dostava

Naročene izdelke boste najverjetneje prejeli že naslednji delovni dan. Vse izdelke na zalogi odpremimo v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo do 12.00 ure, bomo odpremili še isti dan, najkasneje pa v 3 delovnih dneh, po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

V primeru plačila po predračunu, bo pošiljka blaga odpremljena, ko plačilo predračuna prispe na naš TRR.

Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, bomo vašo pošiljko odpremili tistega dne, ko izdelke prejmemo na zalogo. Na vaš elektronski naslov ali po telefonu (kontaktni podatki vneseni ob naročilu) vas bomo obvestili o stanju zaloge, o predvidenem dobavnem roku in o času dostave. V kolikor vam slednje ne bo ustrezalo, vam bomo omogočili odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Dostavo blaga za podjetje opravljata:

  • Pošta Slovenije, ki opravi dostavo ponavadi naslednji delovni dan od dne odpreme, vendar najkasneje v roku 3 delovnih dni. Dostave naročenih izdelkov potekajo večinoma v dopoldanskem času, od ponedeljka do petka. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije.
  • Paketni distributer za zanesljivo dostavo GLS, ki običajno dostavi naslednji delovni dan.

Stroški dostave

V primeru plačila po povzetju - z gotovino je pošiljka odkupna, cena je enotna in znaša 3,50 EUR.

Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.
 

V kolikor bo paket poslan preko paketnega distributerja GLS, stranki ne bo zaračunana nobena dodatna provizija. Stranka lahko ob prevzemu paketa dostavljalcu GLS plača pakete, pri katerih je bil izbran način plačila po povzetju z gotovino ali bančno kartico.

Poštno provizijo plačate poštarju oz. na pošti posebej in ni vključena v vrednost paketa. Poštni proviziji se lahko izognete tako, da naročilo plačate po predračunu.

Pri plačilu po predračunu, je strošek dostave ustrezno nižji in znaša 2,10 EUR.

Pri nakupu nad 50 EUR je dostava brezplačna.
V kolikor bo vaše enkratno naročilo znašalo 50 ali več evrov, bomo strošek dostave poravnali mi.

Strošek dostave se vam vedno prišteje na blagajni, pred potrditvijo naročila in je prikazan tudi na računu, ki ga prejmete z naročenim blagom.
 

Neprevzem paketa

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju - z gotovino, ne prevzame ter so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to ne šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati.

Stroški neprevzema naročenih artiklov znašajo 8,00 € in vključujejo 2x poštnino ter stroške embalaže in pakiranja.